Η πρώτη σας επίσκεψη με έναν ειδικό για την ακοή

Ο τακτικός έλεγχος της ακοής, μπορεί να βοηθήσει την αναγνώριση της δυσκολίας στα αρχικά στάδια. Πότε ήταν η τελευταία φορά που εξετάσατε την ακοή σας;


Ας ξεκινήσουμε

Πιθανώς να έχετε αναρωτηθεί τι θα συμβεί κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης με τους ειδικούς. Για να σας προετοιμάσουμε σχετικά με την πρώτη σας επίσκεψη ώστε να μην υπάρχουν αμφιβολίες, θα θέλαμε να σας δώσουμε κάποιες σημαντικές πληροφορίες που θα σας βοηθήσουν στην όλη διαδικασία.

 

info Θα πρέπει να έχετε στη διάθεσή σας μία ώρα στην πρώτη επίσκεψή. Αν θέλετε, μπορείτε να ζητήσετε από έναν συγγενή ή φίλο να σας συνοδεύσει. Πολλοί άνθρωποι αισθάνονται πιο ασφαλείς αν έχουν παρέα. Ένα οικείο πρόσωπο από την πλευρά σας είναι ιδιαίτερα χρήσιμο εάν υπάρχουν προβλήματα επικοινωνίας.


Ο έλεγχος

Ο ακοολόγος, ο ακοοπροθετιστής ή ο ΩΡΛ θα εξετάσει τα αυτιά σας. Αυτό γίνεται για να ελέγξει για προβλήματα όπως υπερβολικό κερί ή λοιμώξεις του αυτιού.Μέτρηση ακοής

Μετά την εξέταση, ο ειδικός θα κάνει μία μέτρηση ακοής. Θα σας δοθούν ακουστικά και θα παίξουν μια σειρά από ήχους. Μερικοί από αυτούς θα είναι δυνατοί και κάποιοι άλλοι λιγότερο. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να λέτε στον ειδικό ή να πατάτε ένα κουμπί όταν ακούτε τους ήχους. Μετά την εξέταση και το τεστ ακοής ο ειδικός θα είναι σε θέση να σας πει περισσότερα για την ακοή σας.Επιλογή ακουστικών βαρηκοΐας

Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία, ο ειδικός θα εξηγήσει όλες τις διαθέσιμες επιλογές για την βελτίωση της ακοής σας. Θα σας παρουσιάσει μια σειρά ακουστικών βοηθημάτων κατάλληλα για τη δική σας δυσκολία ακοής εξηγώντας τις διαφορές και τα πλεονεκτήματά τους.

 

 

info Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να κάνετε όλες τις ερωτήσεις και να δώσετε πληροφορίες στον ειδικό σχετικά με τις καθημερινές ακουστικές σας ανάγκες. Όσα περισσότερα γνωρίζει ο ειδικός για εσάς, τόσο καλύτερο θα είναι και το βοήθημα που θα σας προτείνει. Γι' αυτό, είναι σκόπιμο να έχετε σκεφτείτε καταστάσεις που δυσκολεύουν την ακοή σας (πχ. οικογενειακές συγκεντρώσεις, επαγγελματικές συναντήσεις, θορυβώδη περιβάλλοντα, όταν βλέπετε τηλεόραση, όταν μιλάτε στο τηλέφωνο, ακούτε μουσική, κλπ).ΕΠΟΜΕΝΟ ΒΗΜΑ:

Εξατομίκευση του καινούργιου ακουστικού βαρηκοΐας

Η Phonak είναι ο παγκόσμιος ηγέτης στην ανάπτυξη λύσεων ακοής. Με συνεχείς προσπάθειες εύρεσης νέων λύσεων καταφέραμε να επιτύχουμε ένα από τα υψηλότερα ποσοστά καινοτομίας.

Μάθετε περισσότερα για τα ακουστικά βαρηκοΐας Phonak. 

 

 Τα ακουστικά βαρηκοΐας Phonak είναι απόλυτα προσαρμόσιμα στις δικές σας ανάγκες, ωστόσο χρειάζεται να βελτιστοποιηθούν ώστε να μένετε πάντα συντονισμένοι.


 

 

Ο ακοοπροθετιστής θα σας προτείνει την καλύτερη λύση, λαμβάνοντας υπόψη τις ακουστικές σας ανάγκες, την οικονομική κατάσταση και τις καθημερινές σας δραστηριότητες.